Med en grundläggande brandskyddsutbildning får dina medarbetare kunskap om brandförlopp och hur de kan agera för att förebygga bränder.
En grundläggande brandskyddsutbildning som vänder sig till alla medarbetare oavsett tidigare kunskapsnivå. Varje år anmäls fler än 30 000 brandskador till försäkringsbolagen. Den totala kostnaden uppgår till 4,5 miljarder kronor. Ca 100 personer dör varje år i bränder.
En brandövning brukar vara mycket uppskattad av personalen och vi pratar brandsäkerhet både på arbetsplats och i hemmet. Detta är en av våra vanligaste kurser och vi besöker varje vecka flertalet arbetsplatser och utbildar i grundläggande brandskydd.
Utbildningen består normalt av en teoretisk del och en praktisk del med släckövning. Den praktiska släckövningen kan genomföras både utomhus och inomhus med vår digitala släckutrusting. Med denna kan vi skapa trovärdiga scenarier för brand inomhus i era lokaler, som ni får öva på att hantera och släcka.
Brandkursen tar cirka 3 timmar och går utmärkt att boka som distansutbildning samt som webbaserad e-learning!
Brandskyddsutbildning krävs för att verksamheten ska ha ett skäligt brandskydd och uppfylla kraven i Lagen om skydd mot olyckor. Vi ger dig praktiska och konkreta nycklar i hur du förebygger bränder i er verksamhet. Hur man jobbar med SBA systematiskt brandskyddsarbete och hur man agerar vid en brand i era lokaler.
SVEBRA är en branschförening som arbetar för att förbättra brandsäkerheten i samhället, med insikten att brandsäkerhet ständigt måste uppdateras och förbättras. SVEBRA strävar efter detta genom att informera, utbilda, certifiera och skapa riktlinjer. Som en del i detta har SVEBRA tagit fram en norm som syftar till att säkerställa hög kvalitet på brandskyddsutbildning mot företag, verksamheter, skolor, föreningar mm. Brandfasts grundläggande brandskyddsutbildning följer givetvis denna norm.
Efter genomförd utbildning ska deltagaren kunna:
Tidsåtgång: ca 3 timmar
Plats: Hos Brandfast eller i era lokaler
Pris: Fyll i en offertförfrågan så kontaktar vi dig!
Våra kunder har nu rekommenderat oss via Reco i 9 år. Detta är vi självklart mycket glada och stolta över. Reco.se samlar in autentiska och uppriktiga omdömen från våra kunder och vi är väldigt glada över vårt fina betyg 4,7/5.
Läs gärna kundernas omdömen om oss här.
Efter genomförd kurs får alla kursdeltagare ett kursintyg skickat till sin epostadress de uppger vid kursens start. Företag kan också få ett samlat utbildningsbevis. Det finns också möjlighet att få din kompetens registrerad i ID06.
Nu har ni möjligheten att lägga upp vårt sigill för att visa era kunder att ni är utbildade i grundläggande brandskydd enligt LSO 2003:778. Sigillet är gratis men vi skulle bli jätteglada om ni vill länka till vår sida. På så sätt kan fler hitta utbildningen.
Våra erfarna och mycket uppskattade instruktörer har bred kunskap inom brandskydd. De anpassar alltid brandkursen efter er verksamhet och era förutsättningar så att ni ska känna er stärkta i det systematiska brandskyddsarbetet på just er arbetsplats.
Vi väljer våra instruktörer med stor omsorg och värnar om vår goda utbildningskvalitet. Vi strävar efter att ge er en utbildning som innehåller både humor och allvar!
En grundläggande brandskyddsutbildning med Brandfast tar oftast cirka 3 timmar inklusive teoretisk utbildning och den praktiska släckövningen. Längden på kursen kan dock variera beroende på hur den anpassas till just din verksamhet.
En brandutbildning hos Brandfast anpassas efter er verksamhet och era specifika behov. Den innehåller vanligtvis genomgång av brandrisker och hur de kan förebyggas, ansvar och regler enligt SBA, brandens förlopp, utrymningsrutiner, byggnadstekniskt brandskydd, rätt agerande vid brandlarm samt praktisk släckövning.
Minst vart tredje år. Det är det vi oftast rekommenderar de flesta verksamhetstyper. I vissa verksamheter behövs utbildningen mer sällan eller oftare än så. Det som avgör hur ofta man rekommenderas gå en brandkurs kan ofta vara vilka brandrisker som finns i verksamheten, brandriskernas omfattning, eventuella försäkrings- och branchregler mm.
Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren se till att det finns rutiner för att förebygga uppkomst och spridning av en brand. Det arbetsgivarens ansvar att organisera arbetsmiljön på ett sätt som skyddar personalen från skador.
Som ett led i detta betonar lagen också vikten av att information och utbildning är tillgängliga för de anställda. En grundläggande brandskyddsutbildning där personalen lär sig om förebyggande brandskydd, brandrisker, brandens spridning, utrymning och hantering av olika bränder blir därför en viktig del i ert brandskyddsarbete.
Ladda ner och skriv ut våra handlingsplaner för att hålla kunskapen ajour. Vi rekommenderar att hänga dessa synliga för att medarbetare och medlemmar tydligt ska kunna uppdatera sig när tid finns.
Platser vi rekommenderar är bland annat i kapprum, i köket eller i personalrummet. Vill du ha fler för att exempelvis hänga på insidan av toalettdörrarna kan du ladda ner och skriva ut gratis via knappen nedan.
Gör en intresseanmälan via formuläret nedan, via e-post info@brandfast.nu, ring 08-7554408 eller kontakta oss via chatten.